18 syytä matkustaa Suomen Lappiin

Suomen Lappi on noussut yhä suositummaksi lomakohteeksi viimeisten vuosien saatossa. Turisteja tulee kaukaa ulkomailta saakka ja julkkikset julkaisevat kuvia luksusmaisista Lapin lomistaan. Suuria massoja turisteja Lappiin tulee esimerkiksi Kiinasta, Intiasta, Venäjältä ja muutamista Euroopan maista. Revontulet, satumaiset maisemat ja joulupukki kiinnostavat. Lentoyhteyksiä Lappiin on lisätty ja paranneltu ja alueen tulevaisuus näyttää hyvältä!Jos et ole vieläkään vakuuttunut, tässä muutama syy lisää..

 1. Ennennäkemättömät maisemat. Lapin maisemat ovat ainoita laatuaan ja esimerkiksi revontulia nähdäksesi on ainoa ja oikea tie käydä pohjoiseen päin! Minne tahansa katsot, tunnet sisäistä rauhaa ja sielu lepää.
 2. Rauhallisuutta ja tilaa. Suomi on Euroopan harvaanasutuin maa, mutta kun Suomesta rajataan vielä oma harvaanasutuin alueensa erikseen, jää jäljelle Lappi. Oma tila ja rauha on taattu ja saat juosta niin alasti ja niin omana itsenäsi menemään kuin haluat! Lapissa ei siis ole vaaraa tunkeilevista naapureista.
 3. Kuin ulkomaan reissu. Jos Etelä-Suomesta Lappiin matkustava suomalainen kokee Lapissa matkustaessaan mieleenpainuvan kokemuksen, sellaisen “kuin olisi ulkomailla mutta ei kuitenkaan”, miltä tuntuu ulkomailta tulevalta turistilta, joka ei ole vaikkapa koskaan nähnyt lunta?
 4. Vielä vähän lisää tilaa. Vaikka Lappiin virtaa nykyään enemmän turisteja, saat silti etsiä ihmisiä enemmänkin kuin paeta niitä! Ja kun tapaat ihmisiä, on se itse asiassa mukava kokemus.
 5. Kaamos saattaa kuulostaa pahalta asialta ja pimeähän Lapissa onkin. Mutta koskematon lumi, tähdet, kuu ja revontulet valaisevat tien valollaan ja kauneudellaan yönkin pimeinä tunteina.

 

18 syytä matkustaa Suomen Lappiin
 1. Suomessa 4G toimii lähes joka kolkassa, mutta Lapista voit oikeasti löytää langattoman katvealueen ja nauttia aidosta ja oikeasta rauhasta.
 2. Jos kuitenkin olet sosiaalisen median suurkuluttaja, pian olet sosiaalisen median suurvaikuttaja, kun pääset julkaisemaan häikäiseviä kuvia Lapista!
 3. Rauhaa ja tilaa riittää ja saatat joutua matkustamaan satakin kilometriä lähimpään baariin, mutta kun sellaisen löydät, menosta ja meiningistä ei puutetta ole. Lapissa aikuisetkin muuttuvat lapsiksi ja kissapuvussa tai puolialasti lasketteleminen on täysin okei! Myös pöydillä monoilla tanssiminen on koettava.
 4. Lapissa elät oikeaa elämää. Turhat kaupunkien hössötykset jäävät unholaan, ja keskityt niihin yksinkertaisiin asioihin: luontoon, puhtaaseen ruokaan ja itsesi kehittämiseen. Muodikkaita vaateliikkeitä ei löydy joka nurkalta, joten turhat heräteostokset eivät ole arkipäivää, eli rahaa säästyy!
 5. Autoilu Lapissa. Onko mitään parempaa, kuin oma rakas auto alla, pitkä suora tie, ei muita autoja ja henkeäsalpaavat maisemat? Niin, ja ei liikennevaloja.
 6. Puhdas ruoka. Lappilainen syö vain parasta riistaa, kalaa ja marjoja, kun taas ehkä tavalliselle tallaajalle kelpaa fisu kuin fisu.
 7. Muualta Suomesta ei löydy igluhotelleja! Yksinkertaista. Harvoin pääset katselemaan revontulia suoraan sänkysi pohjalta.
 8. Maailman puhtain pohjavesi. Me suomalaiset tiedämme miltä tuntuu lentää ulkomaille ja ostaa pullovettä, eihän se hyvälle maistu.. Lapista löytyy vielä se Suomen puhtain vesi – vesihana auki ja juomaan!
 9. Vaikka Lappi on monen luksuslomailijan suosikkikohde, sopii se myös budjettimatkaajalle. Tällöin matkaan kannattaa lähteä talvisesongin ulkopuolella ja pakata teltta mukaan reppuun!
 10. Lappilaiset käyttävät puheessaan Lapin lisää, eli tarinan kerronnassa saa todellakin liioitella.
 11. Vaikka lappilaiset liioittelevat, ovat he rehellistä ja todella leppoisaa kansaa. Heistä saa tosiystäviä.
 12. Se on hyvä kohde matkustaa jokaisena vuodenaikana, tarjoten erilaisia aktiviteetteja kuten laskettelua, husky-ajelua, lumikenkäilyä, vaeltamista, kalastusta..
 13. Viimeisenä muttei vähäisimpänä: kaikkien rakastama joulupukki – se oikea joulupukki asuu Lapissa! Korvatunturilla joulupukin kotona on tekemistä niin lapsille kuin aikuisille..

 

..joko alkoi Lapin matka kutkutella?

Saatat myös pitää