Kilpisjärven kyläympäristöhanke etenee

Kilpisjärven kyläympäristöhanke on toteuttanut kesän 2013 aikana Kilpisjärven eteläisen kyläkeskuksen läpi kulkevan kunnallistekniikkalinjan maisemoinnin herbapolulla. Kohteen suunnitelman on laatinut oululainen viher- ja arkkitehtuuritoimisto VSU Oy.

Saanan luonnon ystävät – Luomus ry on osallistunut projektiin 128 henkilötyötunnilla. Talkootöissä olivat Luomus ry:n sekä jäsenistöstä että ulkopuolelta Laura Valkama, Jukka Laine ja Anne Komulainen. Lisäksi Saanan luonnon ystävät järjestivät hankkeeseen liittyen asiantuntijuusapua kyläalueen maisemointisuunnitelman tarkastamiseen.

Herbapolun maisemoinnin työvaiheisiin kuuluivat alueen valmistelu kasvien istuttamiselle sopivaksi (pohjamaan tasoitus, rikkakasvien poistaminen), kasvualustan levittäminen ja taimien istuttaminen, sorapohjaisen polun tekeminen sekä erinäiset viimeistelytyöt kuten opastolppien asentaminen. Istutettavat kasvit ovat paikallisia luonnonkasveja, jotka on lisätty hankkeen aikana. Herbapolku maisemoi osaltaan rakentamisen jäljiltä “levotonta” kyläaluetta. Samalla se toimii käyntikohteena kylällä jalkaisin liikkuville matkailijoille.